Over mij

Mijn professionele leven heeft een VOOR en een NA.

Voor het kantelpunt heb ik verschillende jobs uitgeoefend. Als lerares Latijn en Grieks heb ik mijn didactische vaardigheden ontwikkeld. Als monitor-lesgever heb ik mensen met een arbeidshandicap individueel gecoacht, zowel tijdens het leerproces als op de werkvloer. Als provinciaal coördinator van het Vlaams Gebruikersoverleg voor Personen met een Handicap (VGPH) heb ik managements- en beleidstaken uitgevoerd en vernieuwende concepten
uitgewerkt.

Rond mijn vijfenveertigste was ik ‘redelijk uitgeblust’. Ziehier het kantelpunt. Maar toen gebeurde er iets moois. Terwijl ik als vriendendienst het atelier van een kunstenares-keramiste aan het opruimen was, zei ik spontaan: “Dit doe ik ontzettend graag, ik krijg hier energie van.“ Haar antwoord daarop was: “Dan moet je professional organiser worden.“ Ik had daar nog nooit van gehoord!
Het zaadje was gezaaid en na een opleiding te hebben gevolgd bij de NBPO in Utrecht, ben ik als zelfstandige professional organiser gestart. Dat is nu acht jaar geleden.

De eerste jaren deed ik vooral individuele begeleidingen aan huis. Ik hielp mensen met opruimen, de administratie terug op orde krijgen, een realistische planning maken, een verhuis voorbereiden, doelen weer helder krijgen en prioriteiten stellen. Vanuit deze praktijkervaring ben ik daarna workshops gaan geven in Vlaams-Brabant en Limburg, zodat een grotere groep van mensen kon kennismaken met praktische tips voor meer rust en overzicht in het huis, op het werk, in het leven.
Ik realiseerde dit samen met Vinciane Steen, onder het vaandel van B-Organised.
De titel van onze reeks workshops is:  Orde op zaken voor een lichter leven.

De samenwerking met Vinciane loopt verder, maar omdat er in mijn leven tijd is vrijgekomen, heb ik daarnaast ook mijn eigen projecten. En mijn eigen website. Ik hoop met Well-organised bij te dragen aan jouw algemeen gevoel van welzijn, door hier en daar wat meer structuur te brengen in ruimtes en tijd.

Kathleen Well-organised