Over mij

Hallo. Ik ben Kathleen Boots.

Mijn voornaam, Kathleen, is verwant met het Griekse woord ‘katharos’ dat ‘rein, schoon, zuiver’ betekent. Die naam blijkt, achteraf gezien, goed bij mij te passen…

Achteraf. Want in de eerste helft van mijn leven beoefende ik jobs, die op het eerste zicht niet met mijn naam in verband staan:
– Ik gaf Latijn en Grieks in het middelbaar onderwijs.
– Ik werkte in het CBO 29 in Zonhoven (tegenwoordig LIV aan het werk) met en voor volwassenen met een arbeidshandicap.
– Ik was provinciaal coördinator van het VGPH (Vlaams Gebruikersoverleg voor Personen met een Handicap). In die tijd had het VGPH als missie de belangen te verdedigen van mensen met een beperking. Dat resulteerde uiteindelijk in concepten als zorgregie en persoonsvolgende financiering.

Interessante jobs allemaal, waarin ik veel ervaring en kennis opdeed.

Totdat ik rond mijn vijftigste, heel toevallig, mijn liefde ontdekte voor opruimen en structuur. De essentie die in mijn naam verborgen zit, trad naar buiten. Ik gooide het roer om, volgde de opleiding bij het NBPO in Utrecht van professional organiser en vestigde me als zelfstandige. Sindsdien begeleid ik mensen individueel bij hun streven naar meer orde en rust in huis of op de werkplek. Daarnaast gaf ik vele workshops en leidde ik toekomstige organisers op aan het Centrum voor Avondonderwijs. Ik was terug aan het lesgeven. Bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Mijn liefde voor orde en efficiëntie is intussen verrijkt met een streven naar rust en eenvoud. Wat er niet toe doet, laat ik zoveel mogelijk los. Wat belangrijk is voor mij, geef ik ruimte. 

Uiteindelijk is dat ook de kern van mijn werk als professional organiser: mensen helpen om hun ruimtes en hun tijd ‘schoon’ te maken, zodat wat belangrijk is, helemaal kan opleven.